Puig de Massanella :: Mancor-Ca’n Bajoca-Coll de sa Línia-Massanella-Coll Argentó-Puig de Ses Bassetes-Font des Prat-Canaleta Massanella-Mancor

Sense dubte una de les rutes más impresionants i clàssiques de la Serra de Tramuntana. La ruta descrita en aquest apunt, es tracta de la ruta més llarga per pujar al cim del Massanella. Deixam els cotxes a 1 km de Mancor al restaurant Son Catlar on hi ha una gran esplanada, desde aquí s’inicia el llarg camí antic de Mancor a Lluc.

El camí transcorre tot el temps per la finca de Massanella, per una pista ample que va guanyant inclinació poc a poc, al principi es comença desde una altitud de 160m.  Durant la pujada primer ens trobam amb les cases de Ca’n Bajoca, més endavant passat s’Estret entram adins el bosc de Massanella on arribarem a les Cases del Bosc, lloc on depèn de l’època de s’any serveixen menjars i tenen servei de bar.

D’aquest punt cap a l’esquerra tenim la pujada per la Canaleta i a la dreta el camí segueix cap a Lluc passant pel Coll de sa Línia. Noltros pujarem per la dreta i arribarem al Coll de sa Línia, que está a uns 7km desde els cotxes, la pujada és molt dura. Agafarem a l’esquerra per agafar la pujada cap el cim del Massanella, el camí està ben fitat i marcat amb marques de pintura, al poc temps abandonam el bosc per donar protagonisme a la roca que és lo únic que veurem fins el cim.

Cim Massanella
Vaja vistes!!!

Ens hem de fixar amb un bloc de pedra que indica dues possibles pujades al Massanella, per la font de s’Avenc i pel Pla de sa neu, noltros agafarem la segona opció i arribarem al Pla de sa Neu on ja es poden divisar els cims de Massanella (1365m) i Puig de Ses Bassetes (1212). Per davallar anirem en direcció SO, per sota la carena cap a un cim secundari de pocs metres menys que el Massanella. El recorregut està indicat per fites, que ens conduiran cap el Coll d’Argentó, on les vistes són espectaculars. Seguirem la davallada pel Pas de n’Argentó, anant alerta d’agafar a l’esquerra en direcció SO cap el bosq i la font des Prat, ja que si ens equivocam i agafam a la dreta seguint les fites anirem cap a Lluc.

Pas de n'Argentó

Pas de n'Argentó

La baixada és molt delicada amb molta de pendent i pedra suelta. Així arribarem al GR 221 per seguir davallant en direcció a la font des Prat, ja tot el temps pel bosq. Arribam a la font des Prat i ens dirigim cap a Tossals verds, a pocs minuts ens hem de desviar creuant el Torrent des Prat per un pontet de fusta que ens passarà a l’altre banda, abandonam el GR 221 per collir el tram sense dubte més espectacular el fantàstic camí de la canaleta del Massanella, que condueix l’aigua de la font des Prat a Mancor.

Canaleta del Massanella

Canaleta del Massanella

Seguim uns 3 km. el camí per la canaleta, disfrutant de la increible panoràmica, cal destacar sobretot el tram del pont on la gent amb vertígen pot tenir algun problema, com es pot veure a la fotografia superior. Anam uns 3 km.  transitant pel camí de la canaleta per un terreny bastant incòmode, els turmells fan figa… fins que arribam a un punt on una fita ens indica que ens hem de desviar cap a l’esquerra, ens aficam pel bosc ara ja per un camí una mica millor.

A aquesta altura de la ruta ja duim més de 15km i les cames ja estàn ben tocades, sortint del bosc enganxam una pista més ample que sense cap dificultad ens conduirà a les cases del bosc. A partir d’aquí ja esteim a la pista per la que hem pujat desde Son Catlar. Però això no s’acaba aquí encara ens queden uns 4 km de sofriment fins els cotxes. En total 21 km increibles però molts durs.

Mapa

Mapa

Perfil pujada al Massanella

Perfil pujada al Massanella

Anuncios

Publicado el 1 octubre 2008 en Zona Escorca. Añade a favoritos el enlace permanente. Deja un comentario.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: